Εσύ είσαι fit, ενώ εκείνος όχι; Λύστε τις διαφορές σας!

Εσύ έχασες κιλά, γυμνάζεσαι και νιώθεις πιο καλά από ποτέ. Εκείνος, πάλι, όχι. Αυτό δημιουργεί μεγάλα προβλήματα μεταξύ σας. Να πώς θα το χειριστείς.
Σε έναν ιδανικό κόσμο όταν χάνεις μερικά κιλά νιώθεις υπέροχα και ο σύντροφος σου σε ερωτεύεται ξανά από την αρχή. Στην πραγματικότητα αυτό που συνήθως συμβαίνει είναι πολύ διαφορετικό: αν το έτερον ήμισυ εξακολουθεί να τρώει και να πίνει χωρίς έλεγχο και να έχει μήνες να πατήσει στο γυμναστήριο, η σχέση αρχίζει να απειλείται από τον «πόλεμο» ανάμεσα στο νέο, πιο υγιεινό τρόπο ζωής σου και στον δικό του. Τα προβλήματα στη σχέση όταν ο ένας από τους συντρόφους χάνει βάρος και ο άλλος κολλάει στις κακές συνήθειες είναι πολύ πιο συχνά απ’ όσο συνειδητοποιούμε, διαπιστώνουν ερευνητές.
Για την ακρίβεια, σε μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας το 2014 βρέθηκε πως πολλά ζευγάρια βιώνουν αρνητικές συνέπειες όταν ο ένας από τους συντρόφους χάσει τουλάχιστον 15 κιλά, συμπεριλαμβανομένων διαφωνιών για το φαγητό, γκρίνιας για τη δίαιτα και την άσκηση και ενόχλησης για το χρόνο που ασχολείται ο ένας με τη διατροφή και τη γυμναστική του.
«Κάθε σχέση είναι ένα κλειστό σύστημα» εξηγεί η Lynsey Kluever Romo, PhD, επίκ. καθηγήτρια Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, που συνυπογράφει τη μελέτη. «Έχουμε ένα συγκεκριμένο τρόπο αντίληψης για το πώς θα είναι τα πράγματα. Όταν ένα στοιχείο αλλάζει, τα βγάζει όλα εκτός προγράμματος και μπορεί να δημιουργήσει συγκρούσεις». Φυσικά, τα ζευγάρια οφείλουν να αντιμετωπίζουν τις μεταβολές, όπως μια αλλαγή σπιτιού ή μια αλλαγή στη δουλειά, κάνοντας συμβιβασμούς. Η μείωση βάρους είναι απλώς ακόμη ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Διάβασε μερικές ιδέες που μπορούν να κάνουν τα πράγματα να λειτουργήσουν με το σύντροφό σου χωρίς να θυσιάσεις τον καινούριο τρόπο ζωής που έχεις επιλέξει


Πες τα πράγματα όπως είναι

Βεβαιώσου ότι ο σύντροφός σου καταλαβαίνει γιατί έχασες βάρος. Μπορεί κατά βάθος να ανησυχεί πως είσαι έτοιμη να τον αφήσεις για κάποιον άλλο τώρα που είσαι πιο αδύνατη και πιο όμορφη. Ξεκαθάρισέ του πως οι νέες σου συνήθειες έχουν να κάνουν με την υγεία σου και όχι με τη δυσαρέσκειά σου για τη σχέση σας. «Έχασες τα κιλά για να γίνεις πιο υγιής, να νιώθεις καλά και να ζήσεις περισσότερο και αυτοί είναι πολύ σημαντικοί λόγοι» σχολιάζει η ψυχολόγος Αθανασία Σκαρβελάκη.

Μη χάνεις το στόχο

Θα σου άρεσε να πηγαίνεις μαζί με το σύντροφό σου στο γυμναστήριο, όμως αυτό δεν μπορεί να συμβεί αν δεν το επιθυμεί ο ίδιος. «Το να προσπαθείς να πιέσεις κάποιον προς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής δεν έχει ποτέ αποτέλεσμα» επισημαίνει η ειδικός. «Το ξέρει ότι πρέπει να γυμνάζεται και να τρώει λιγότερο. Αν όμως δεν αποφασίσει ο ίδιος να το κάνει, δε θα το κάνει». Το καλύτερο για εσένα είναι να τον αποδεχτείς όπως είναι και να συγκεντρωθείς στους δικούς σου στόχους. Με λίγη τύχη, τελικά, θα παρακινηθεί από τα δικά σου επιτεύγματα και θα αποφασίσει να σε ακολουθήσει.

Μη νιώθεις απειλή

Πάλι έφερε παγωτό στο σπίτι. Μπορεί να σου φαίνεται πως προσπαθεί να σε βάλει σε πειρασμό, στην πραγματικότητα όμως το πιθανότερο είναι να μην έχει κάποιο κρυφό κίνητρο. Εξάλλου, εκείνος δεν κάνει δίαιτα, οπότε δε σκέφτεται προσεκτικά κάθε φαγητό που αγοράζει. Αν δεν το έχει κάνει επίτηδες, αυτή η κατηγορία εκ μέρους σου μπορεί να δυσκολέψει μια ειλικρινή συζήτηση, αφού εκείνος θα έχει μπει σε θέση άμυνας κι εσύ θα αναζητάς αποδείξεις ότι έχεις δίκιο. Προσπάθησε να του προτείνεις φαγητά που μπορείτε να απολαμβάνετε και οι δύο.

Κάνε συμβιβασμούς

Εάν του ζητάς να μη φέρνει τσιπς στο σπίτι, αντιστάθμισέ το αφήνοντας να διαλέξει τι θα φάτε το βράδυ. Θέλει πίτσα; Ωραία. Φρόντισε να είναι υγιεινή η μερίδα σου προσθέτοντας σαλάτα και μη φας πάνω από ένα ή δύο κομμάτια. Αν πει ότι θέλει να πάτε σινεμά, κανένα πρόβλημα. Απλώς πες του ότι θα πας πρώτα για προπόνηση και μετά θα βγείτε.
πηγή http://www.shape.gr
Share on Google Plus

About golden new every day

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου