Κρασοτηγανιά γαρίδας με τσίλι και φέτα

Δεν υπάρχει καλύτερο συνοδευτικό για το κρασί σας από μία ζουμερή και πικάντικη τηγανιά με γαρίδες, τσίλι και φέτα. Θα τις σερβίρετε ιδανικά πάνω σε ψημένες φέτες ψωμιού.
Μερίδες:2
Χρόνος προετοιμασίας:15′
Χρόνος μαγειρέματος:10′
Έτοιμο σε:25′
Υλικά
12 γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες από κεφάλι και κέλυφος
2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 πιπερίτσες τσίλι σε φετούλες
κρασί ροζέ Semeli Untitled Αγιωργίτικο-Syrah
ξύσμα από 1 λεμόνι
100γρ. φέτα χοντροτριμμένη
μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για το σερβίρισμα
ψημένες φέτες από χωριάτικο ψωμί
Διαδικασία
Ζεσταίνετε στο τηγάνι το λάδι και ρίχνετε το σκόρδο, το τσίλι και τις γαρίδες.
Όταν αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες τις γυρίζετε από την άλλη και σβήνετε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το οινόπνευμα προσθέτετε το ξύσμα του λεμονιού και τη φέτα, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε μαϊντανό και τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά. Σερβίρετε τις γαρίδες πάνω σε ψημένες φέτες ψωμιού αλειμμένες με βούτυρο.
Δείτε το βίντεο παρασκευής στο olivemagazine.gr
Share on Google Plus

About golden new every day

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου